sunnuntai 14. elokuuta 2011

Kasvimaa

Tänään on sää hellinyt meitä. Aamulla lähdimme mökille siivoilemaan ja tulihan siinä sitten ihasteltua pihamaata ja suunniteltua taas uusia juttuja ja projekteja ensi kesälle. Kasvimaa on nyt aikalailla valmis, siihen ei ole paljon lisättävää. Tein sen alkukesästä ja olikin kova projekti mutta lopussa kaikki palkitaan :). Aitasin alueen vadelmien taimilla ja toisen puolen aidalla ja päädyssä alueen rajaa herukkapensaat. Laitoin koko alueelle maisemointikankaan alle ja päälle ajoin kymmeniä kottikärryllisiä sepeliä. Muutaman betonilaatan upotin alueelle rikkomaan muotoja. Alueesta tuli kiva. Alla kuvasatoa ryytimaasta.

Kasvimaalle mennään sisään portista jonka tein heinäseipäistä ja lepästä. Seipäiden juureen tein vanhoista laudoista pienet laatikot joihin istutin kärhöt "Pink Fantasy" ja punakoison.
Herukkapensaiden alle istutin kasvamaan maanpeitekasvin, nimeä en muista. Jos joku muistaa kasvin nimen niin voi kommentoida! :) Kasvi on siitä kiva ettei kasvata syviä juuria vaan on hyvin pinnassa ja menee myös sepeliä pitkin ja näin tekee siihen  väriä.


Kasvimaallani kasvaa persiljaa, tilliä, salaattia, pinaattia, porkkanaa, perunaa ja sipulia. Basilikasta sen verran että se ei lähtenyt tänä vuonna niin kasvuun kuin viime vuonna. Persilja talvehti penkissä ja samoin salaatti oli tehnyt siemeniä jotka iti tänä keväänä uudestaan! Persiljan kukkavarret nousevat todella korkeiksi ja samoin tilli, joka on 120 cm pitkä. Kuvia persiljan ja tillin kukinnoista.Toisella sivulla kasvimaata rajaa heinäseipäistä ja lepästä tehty aita jonka alapuolella kasvaa herneet. Ihanan makoisia ovat ja lasten suosikkeja ehdottomasti.Tuoksuhernepensaasta täytyy laittaa vielä erikseen kuvia kun se innostuu oikein kukkimaan.

"Se,joka kylvää ilon siemenen, niittää onnea."2 kommenttia:

  1. Kasvimaasi on todella kiva - viehättävä, vihreänä kukoistava oma maailma pihan reunamalla. Sen näin paikan päällä omin silmin :) Iloa ja intoa edelleen kaikkeen tekemiseen, leppoisia elokuun iltoja kodikkaassa kesähuoneessanne!
    Susanna

    VastaaPoista