maanantai 29. elokuuta 2011

Edullinen saunaremontti

Ihanaa kun on maanantai. Toisille se päivä on hirvitys mutta itselle se tarkoittaa aina uuden viikon alkua. Erityisen iloinen olen siitä että viime viikolla sain makkarin ja saunan valmiiksi ja tällä viikolla olisi yli satavuotiaan rautasängyn nouto uuteen kotiin. Toki se tulee vaatimaan monia työtunteja että saan siitä valmiin mutta en malttaisi millään odottaa viikonloppuun jolloin haen sen.

Mutta sitten saunaan. Meillä on täällä osakkeella alkuperäisessä kunnossa oleva noin 16 vuotta vanha sähkösauna. Olemme saunoneet kahden vuoden aikana varmaan  vain noin parikymmentä kertaa tässä. Ei ole kiinnostanut kun kiuas on ollut niin huono ja ulkoasukaan ei ole miellyttänyt. Paneelit olivat jo kulahtaneen näköiset vaikkakin aivan terveet, alalaude jouduttiin uusimaan tässä muutoksen yhteydessä. Halusin muuttaa saunan ulkonäköä edullisesti ja kävi niin että sain eräältä tehtaalta saunamaalia muovikanisterissa. Sävystä ei kannata minulta kysyä, minulla ei ole sen enempää tietoa maalista kuin että se on Teknoksen sävyjä. Mutta tässäpä kaksi kuvaa ennen käsittelyjä.


Ensiksi kävin paneelit läpi teräsvillalla hangaten hyvin kevyesti. Sitten maalasin pesusientä apuna käyttäen seinät ja katon. Halusin seinistä hieman läpikuultavat, joten pyyhkäisin toisella sienellä sitten perässä enimmät maalit pois.  Lauteet olivat huokoisemmat ja niistä tuli ihan mustat mutta ne ovat oikeasti kivan näköiset.


Ihan eri tunnelma vai mitä? Kiuas vaihdettiin nyt sitten samalla uuteen sähkökiukaaseen, Harvian Fugaan. ( Ja kiitoksia mieheni työkaverille Pertsalle sen asentamisesta!) . Nyt tunnelma jäljittelee savusaunaa ja löylytkin ovat mahtavan kosteat. Ehkäpä nyt tulee saunottua useammin kotonakin eikä aina tarvitse lähteä mökille asti saunaa lämmittämään."Ilman innostusta ei ole syntynyt mitään suurta."


-Ralph Waldo Emerson-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti