torstai 22. marraskuuta 2012

Jouluseimi

Enpä olisi uskonut että minä näprään jotain tällaista. Jouluseimiasetelmasta olen haaveillut jo pitkään, mutta lähinnä olen etsinyt sellaisia aika valmiita ratkaisuja, joita voisi itse vain hieman tuunata. Löysin Nukke ja Lahja-nettiputiikista nämä seimihahmot ja sitten alkoikin ideointi että mistäs talli.... Googletin malleja, mutta ne olivat niin erilaisia mitä itse ajattelin. Sieltä löytyi hienoja puisia ja voi olla että ensi joululle joutuu sellaisen tehdä, sen verran tuntuu huteralta tämän tallin seinät, etteivät taida isommassa puhurissa pysyä pystyssä :) .
Halusin tallista savimajan tyylisen ja näiden seinien mallin löysin googlesta, kyseinen tönö oli tehty vaan vanerista. Ajattelin että taikataikinasta saisin hyvät seinät tehtyä. Alla pari kuvaa seinien pystytysvaiheesta. Ongelmaksi muodostui se, millä ne seinät kiinnittää toisiinsa. Yritin ensiksi pikaliimalla, ei pysynyt, sitten yritin sokerilla, ei pysynyt. Sitten piti kokeilla jo erikeeperillä ja silläkin seinät tahtoivat notkua ja ei ollut mikään jämäkkä pito. Toki siihen voi vaikuttaa pystyttäjän kiireinen aikataulukin.... (Sen verran rupesi jo tympimään seinien liikkuminen, että hain varastosta ruskeaa silikonia valmiiksi lähelle... )


Katon tekoa. Korsi kerrallaan....


Kurkataanpas tallia lähempää....Pidän paljon näistä seimihahmoista. Ovat mielestäni juuri oikean näköisiä. Huomatkaa "muuraamani" nuotiopaikka . Led-tuikut ovat kyllä mielettömän hyviä keksintöjä, laitan yhden tuikun vielä tuonne sisälle piiloon, antamaan pientä valon kajoa. 


Rauhallista loppuviikkoa!

Ja minusta olisi mukavaa lukea kommenttejanne ;) .

-Tiina7 kommenttia:

 1. Hurjan kaunis! On siinä ollu sulla näpräämistä, mutta kyllä kannatti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Oli siinä värkkäämistä ja vielä on seinät pystyssä :) .

   Poista
 2. Tiedätkös minä haaveilen myös tälläisestä. siis TODELLA kaunis. meillä mies ei ole asiasta hirveen innostunu joten taitaa seimet jäädä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia! Eihän siitä tartte miehelle tuumata mitään, laittaa vaan valmiina sitten esille ;) .

   Poista
 3. Kiireen keskellä ehdin vihdoinkin päivittää omaa blogiani ja siellä onkin sinulle haaste! Samalla piipahdin ihailemassa viimeisimpiä postauksiasi. Omaa joulua ei vielä olla ehditty juurikaan laittelemaan, mutta nämä muiden ihanuudet saavat joulun lähestymään. Ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä mennä katsomaan (jos uskaltaa... :D ) minkälainen haaste siellä odottaa :) . Itsellä on ollut kans ihan mahdottoman kiireistä, saa nähdä miten joulun käy kun ei ole kerennyt vielä kunnolla siihen valmistautua. Mutta taas toisaalta, kaikki on vaan siitä sisäisestä tunnelmasta kiinni. :)

   Poista
 4. Niin ja aina se silti tulee, joulu kultainen. Vaikka ei niin keittokirja-sisustuslehti -täydellistä olisikaan ;D

  VastaaPoista