sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Kaunas, shoppailua ja herkuttelua

Tervehdys! Lomat on nyt pidetty ja mukava loma olikin. Lensimme sunnuntaina illalla Ryanairilla Tampereelta Liettuan Kaunasiin. Lento oli todella nopea, olimme jopa tuntia aikaisemmin perillä Kaunasissa!! Ja muutenkin kaikki toimi juuri niin kuin pitikin ja taksikuski oli meitä vastassa sukunimellämme varustetun kyltin kanssa (ajattelin että joudumme odottamaan kuskia kun lento oli niin etuajassa, mutta eipäs tarvinnutkaan!) . Yövyimme Best Western Santakos -hotellissa, joka oli loistava. Huone oli todella iso ja kylppäri ison makkarin kokoinen ja henkilökunta ystävällistä.

Maanantaina tutustuimme lähinnä hotellin lähiseutuun ja kävelimme keskustassa ympäriinsä. Hinnat ovat mielestäni siellä yli kolme kertaa halvempia kuin Suomessa. Esimerkiksi illallisemme maksoivat yhdessäkin hienossa ravintolassa noin 30 euroa yhteensä, ja siihen kuului 4 aikuisen pääruokaa (lasten annoksia ei ollut ollenkaan), 4 jälkiruokaa ja sitten muutamia laseja viiniä. Siis todella edullista. 20 eurolla söimme ja joimme koko poppoo hyvin ravintoloissa . 


Kävelykatu Laisves aléja, kadun molemmin puolin oli paljon kauppoja ja  ihania leipomopuoteja . 


Vaikka suurin osa taloista kaupungissa oli tiilestä tai  betonista, niin löytyi sieltä tällaisia vanhoja puutalojakin. Yksi kuva hotellista.

Tiistaina menimme bussilla eläintarhaan. Bussikuski ei nuoresta iästään huolimatta osannut englantia, mutta saimme hyvän kuvan liettualaisten ystävällisyydestä, kun auttajia tuli heti kysymättä ja eräs ihana vanhempi herrasmies neuvoi vielä missä kohtaa jäämme pois kyydistä.

Näin syksyllä kun menee käymään eläintarhassa, niin ei ole ainakaan ruuhkaa. Emme olleet kuitenkaan ainoat kävijät tarhassa, mutta ei meitä kovin montaa siellä ollut. Virtahevot, jotkut apinat ja seeprat olivat jo sisätiloissa, mutta muuten olivat aika lailla kaikki muut nähtävillä. Olin lukenut eläintarhasta hieman negatiivissävytteistä (suomalaista) palautetta, mutta me tykättiin kyllä todella. Ja se oli niin kaunis paikka, vaikka vettä satoi niin se ei meidän menoa hidastanut. Mielestäni eläimiä pääsi katsomaan lähemmäksi kuin Korkeasaaressa. Esim. pelikaaneja pääsi vaikka rapsuttamaan ja muita lintuja. Ainoa mikä siellä oli huonosti niin vessat ja ravintolat (ruokapaikka ei ollut ollenkaan enää auki). Onneksi  meillä oli omat eväät mukanamme niin pärjäsimme hyvin. 


Kuva eläintarhan kujalta. Siellä oli upeat syksyn värit.Keskiviikkona tutustuimme vanhaan kaupunkiin. Kävimme erittäin vanhoissa kirkoissa, linnan muureilla, ihanissa pikku herkkupuodeissa ja vain nautiskeltiin tunnelmasta. Alla kuvia.


Olemme menossa kohti vanhan kaupungin keskustaa  Vilniaus gatve -katua pitkin.Ja oi niitä herkkuja.....Näin viehättävän näköinen "Chocolaterie" ja ovi vielä auki, pakkohan sielläkin oli käydä! 


Ja sitten ettei menisi ihan herkutteluksi, niin kuvia kirkoista. 

Tässä kuva yhden kirkon sisältä.


Tämä upea St. George´s kirkko on rakennettu 1400-1500 luvun vaihteessa ja se on huonossa kunnossa.   Se on turmeltu kunnolla kolme kertaa, ensiksi sodan aikana 1656-1659, sitten  Napoleonin aikaan  Napoleon muutti sen varastoksi  ja Neuvostoliiton aikana se toimi lääkintävarastona. Seiniltä oli tuhottu kaikki upeat maalaukset ja alttarit myös. 

Torstaina matkasimme taksilla Ninth Fort:iin, juutalaisten keskitysleiriin. Suosittelen sitä nähtävyyttä kaikille Kaunasissa matkustaville. Täällä keskitysleirillä on tapettu 30 000 juutalaista. Miehiä, naisia ja lapsia. Liettuassa aloitettiin juutalaisten tappaminen jo ennen holokaustia. Se on niin kamalaa, kun ajattelee että siitä ei ole kuitenkaan kuin reilut 70 vuotta aikaa ja mikä on saanut ihmiset tekemään tuollaista julmuutta toista ihmistä kohtaan. Itselläni jäi kamera kotiin joten nämä kuvat olen ottanut googlen kautta. Teloitusmuurista en laita kuvaa tähän. 


Ninth Fort ulkoapäin. Kuvalähde google.


Sisäseinä yhdessä makuuhuoneessa. Tänne ei tuotu pelkästään liettualaisia juutalaisia, vaan  heitä tuotiin  myös mm. Ranskasta. Kuvalähde google.


Kun sitten lähtee Ninth Fortista, niin kannattaa samalla pysähtyä ostoskeskus Megaan. Sijaitsee ihan siinä lähellä. Siinä on erikoisuutena todella iso merivesiakvaario. Alla kuva joka poimittu Megan sivuilta. Mega ei ole  läheskään niin iso kuin Akropolis.

Ostoskeskus Akropolis sijaitsee ihan keskustassa, hotellistamme oli noin kahden kilometrin kävelymatka. ja se on valtavan kokoinen. Siinä on 4 kerrosta ja mm. kolmannessa kerroksessa on elokuvateatteri ja jääkaukalo! Jääkaukalon ympärillä oli ravintoloita ja pöytiä oli aivan pleksin vieressä. Oli mukavaa mennä syömään kun sattui juuri olemaan jääkiekkopeli siellä niin oli katsottavaakin syönnin ajaksi. Liikkeitä on joka lähtöön, löytyy Armania, Cuccia ja muita muotiliikkeitä, mutta myös halpaketjuja. Tein valtavasti löytöjä, joutui punnitsemaan tarkkaan matkalaukut kotiin lähtiessä :D . Mielestäni Zaran ja muiden vastaavien, meille tuttujen ketjujen vaatteet ovat aika lailla samaa tasoa kuin meilläkin, mutta sitten siellä on sellaisia ketjuja, joita meillä ei edes esiinny (esim Takko ja Berushka) ja niissä on edulliset hinnat. 


Näitä ihania kanelipullia olisi voinut syödä vaikka kuinka monta....Onneksi olimme vain  vajaa viikko reissussa....

Ja sitten vielä yksi vierailukohteeni, tämä upea, maan vanhin goottilainen rakennus. Tämä upea pieni kirkko sijaitsi ihan hotellimme vieressäTykkäsimme Kaunasista. Ihmiset olivat todella ystävällisiä ja joka paikkaan oli niin helppo mennä. Yleisten vessojen taso nyt ei ole sitä luokkaa mitä meillä täällä, mutta ei ne ole sitä Pariisissa eikä Milanossakaan.... Lapset tykkäsivät ja vanhemmat tykkäsivät ja sehän on se pääasia :) . 

Tällainen suppea matkakertomus. 
Rauhallista sunnuntaita,

-Tiina


2 kommenttia:

  1. ihania kuvia..hienoa että oli onnistunut reissu. odottiko paketti kun saavuitte???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotti ja piti avatakin se jo heti silloin kahden aikaan yöllä kun saavuimme kotiin. Kiitoksia paljon! :)

      Poista