torstai 30. elokuuta 2012

Vihdoinkin!!

 Eilen meidän kanalassa kuoriutui ensimmäiset tipuset! Aikaisemmassa Helmi-kanan haudonnassa kävi ikävästi, kun ainoa tipu joka kuoriutui, kuoli vuorokauden sisään. Eilen kuoriutui tästä uudesta erästä kaksi tipua, joista kuvat ja sitten oli juuri tänään kuoriutunut vielä kaksi, mutta ne olivat vielä niin kosteita, että värjöttelivät kanan alla piilossa. Toivottavasti tipuja kuoriutuu vielä muutama lisää.  :)


Hieman uskaltaa kurkistaa emon takaa...Poikani pitää täysin keltaista tipua käsissään. Tämä kuoriutui ensimmäisenä.


Kännykkäkameralla otettu kuva,  ensimmäinen kurkistus kuvaajalle. :)

Tipuset ovat kerrassaan syötävän suloisia (kuulostaa hieman kornilta... :D ) ! Ihania karvapalleroita. Emokanat eivät hirveästi iloinneet kun otin paitani sisään tipusen, ettei sille tule kylmä sitä paijatessani. Mitenkähän tuo onnistuisi kouluttaa sisäkana yhdestä tipusta, hmmm...


Suloista loppuviikkoa!

-Tiina


6 kommenttia:

 1. onnea kovasti "kana-emollekkin"(lue=sinulle) :) pienestä untuvikosta. On ne vaan niin hellyttäviä.jokohan ensi kesänä olis meilläkin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Ne on kyllä hellyyttäviä. Itselläni oli viimekesänä kanat vain haaveena ja tänä kesänä ne jo tepasteli pihalla ;) .

   Poista
 2. Miten suloisia! Tämä on yksi mun haaveistani, ne kolme kanaa ja kukko akoille, pari vuohta. Unelma antaa odottaa itseään, mutta vielä jonain päivänä.. Sitä odotellessa seuraan innolla näitä teidän kana-rouvien elämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, toivottavasti haaveesi käy pian toteen ja on mahdollista toteuttaa unelmiaan! :)

   Poista
 3. Hiljaa hyvää tulee, ei ole hoppua. Oma talo, kanat, vuohet, lautalattiat ja pönttöuunit ovat mukana ajatuksissa päivittäin, mutta vielä hetken vedetään henkeä ja kerätään voimia täällä väliaikakodissamme. Muutama muu projekti odottaa toteutumistaan ennen kun lähdetään isoon projektiin nimeltä talo. Sitä varten pitää olla aikaa ja tarmoa, ettei homma alkuilon jälkeen tunnu liian suurelta urakalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kuin minun haaveet, kanat ovat kyllä toteutuneet mutta nuo muuta odottavat toteutumista. :)

   Poista