maanantai 11. kesäkuuta 2012

Vanha pirtin penkki ja naulakko

 Tässä ensimmäinen viime viikonlopun tuunauksista.  Tämä pirtin penkki on palvellut monia mieheni sukulaisia yli sata vuotta. Tarkkaa ikää ei kukaan enää tiedä mutta itse talo oli tehty 1800-luvulla ja tuolin muodoista ja  koosta voisi päätellä että se on tehty ainakin yli 100 vuotta sitten.  Meillä ei ollut mitään mahdollisuutta ottaa tätä penkkiä sisälle, vaan suunnittelin laittavani sen mökin terassille seinän viereen joten jouduin maalaamaan tämän ulkokalustemaalilla että ei mene enempää pilalle ulkoilmassa.
Tässä penkki ennen maalausta.


Huomatkaa ovelan muotoiset penkin jalat.


Hieman harmittaa laittaa niin vanha penkki ulos, kylläkin katoksen alla, mutta kun ei ole sisällä missään tilaa näin pitkälle penkille. Olenkin isännälle puhunut, että pitäisi ostaa vanha pirtti jossa olisi paljon tilaa meidän vanhoille huonekaluille. Olen nimittäin joutunut laittaa osan kalusteista "sijoitukseen", kun eivät kotiinkaan mahdu.


Tässä penkki maalattuna. Upeat nuo jalat.

Sitten saman talon eteisestä löytyi kiva naulakko. Se ei ole hirmu vanha. Hattuhyllyn lauta oli mennyt rikki joten se poistettiin ja laittettiin pelkkä puutappi rivistö seinälle. On hyötykäytössä!
Tässä naulakko alkuperäiskunnossa. Hieman outo kuvakulma....


Ja tässä seinällä naulakko käytössä.
Tapit on porattu puusta läpi.


Tämmöisiä tuunailukuvia tänään.... 


"Vesi virtaa itsestään.
Ruoho kasvaa itsestään.
Ilta tulee itsestään.
Ainoa mikä ei tule itsestään on hyvä teko."

Tommy Tabermann
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti