maanantai 13. helmikuuta 2012

Ulkoilua ja kermavaahtoa :)

Viikonloppu meni mukavasti ulkoillen ja kokkaillen. Uusia reseptejä piti taas kokeilla, tällä kertaa tein friteerattuja kanoja ja sipulirenkaita. Hyviähän niistä tuli! Voin siis ehkä tehdä niitä toistekin.... Muuten viikonloppuun mahtui:

 "Tuuletus"-lenkkejä järven jäällä... Vauhtia ja vaarallisia tilanteita...

Ja kukkia ihanilta ihmisiltä. <3Niin, huomennahan vietetään Valentinin päivää. Suomessa se mielletään tylsästi Ystävänpäiväksi, muissa maissa enemmän rakastettujen juhlaksi. Tiedättekö muuten mistä se on oikeasti lähtöisin? Uskotaan että se on lähtöisin muinaisen Rooman Lupercalia-juhlasta, jota vietettiin15. helmikuuta .Juhlalla kunnioitettiin Junoa, roomalaista naisten  ja avioliiton jumalatarta, sekä Pania, luonnon jumalaa. Nuoret miehet kokoontuivat ja uhrasivat vuohia ja koiran. Juhlan jälkeen nuoret miehet kulkivat ympäriinsä vuohennahkoihin pukeutuneina ja läiskivät vastaantulijoita vuohennahkaisilla remmeillä. Sen uskottiin lisäävän hedelmällisyyttä. Tällaista menoa siihen aikaan....kertoi wikipedia. :)Itse leivoin Valentinin päivälle muffinsseja sitruunalla ja mansikkarahkalla maustettuna ja päällä kermavaahtoa. 
 Pitihän minun näprätä sydänorigami kun löysin niin hyvän ohjeen netistä. Lisää kuvia origamin teosta löytyy  täältä . Näitä origameja voisi hyödyntää myös esimerkiksi häissä, hääkutsuna tai sitten häävieraille sen perinteisen hääkarkin tilalla. Tästä voit tulostaa origamin, ja erittäin selkeät taitteluohjeet löytyy täältä .Sivulla on myös video minkä mukaan itse taittelin sydämen. Todella helppoa.  Tästä voit tulostaa sydämelle hienon taskun jossa kaunis teksti alareunassa.

 Valentinin päivän kunniaksi ostin kauniita, pinkkejä ja keltaisia tulppaaneja.
”Puh, lupaa että et koskaan, koskaan unohda minua.
Et sittenkään kun minä olen satavuotias.”
Puh ajatteli hetken.
”Kuinka vanha minä olen silloin?”
”Yhdeksänkymmentäyhdeksän.”
Puh nyökkäsi.
”Lupaan”, hän sanoi.

(A. A. Milne, Nalle Puh rakentaa talon)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti