sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Lipaston kunnostus

Nyt on lipasto melkein valmis. Tämän lipaston tarkkaa ikää en tiedä. Se on ollut melkein neljäkymmentä vuotta vanhemmillani ja sitä ennen vanhassa hirsitalossa.  Jotain suuntaa antaa tämä tarra mikä oli lipaston sisällä ja kertoo sen, että lipaston vanerin on tehnyt "Warkauden faneritehdas" . Piti googlettaa tämä Antti Ahlström ja hänen biografiansa on todella mielenkiintoinen. Jos oikein käsitin, niin tämä tehdas teki vaneria siinä 30-luvulla. Sitä en tiedä missä vaiheessa vanerin valmistus lopetettiin. Ei tämä lipasto mikään antiikkinen ole, mutta kivan mallinen ja juuri sopiva tarkoitukseeni. Tässä kuva lipastosta varastossamme. Kivan kulunut, mutta minua ei tuo oranssi miellyttänyt, niin päätin muuttaa kokonaan väriä. Alkuperäinen väri on tuo valkoinen, laatikot on joskus maalattu oranssilla päälle, kun on haluttu vaihtaa nuo "hienot" vetimet edellisten tilalle. 


Before

Maalinpoistoaineella poistin maalit (ja rakennekynnetkin siinä samalla... :) ) ja lopuksi valtava hiominen päälle. Hommaa riitti, mutta käsillä tekeminen on terapeuttista. Alla kuva välivaiheesta.
Värin kanssa pähkäilin jonkun aikaa. En tiennyt yhtään minkä väriseksi maalaan, kunnes kävin läpi maalivarastojamme ja löysin yhden litran Uulan Into -sisutusmaalia sävyltään hiekka. Se sopi siihen loistavasti! Ja Uula- maalit ovat niin mahtavia,  tällainen astmaatikko kuin minä, pystyi ilman ilmanvaihtoa betonibunkkerissa maalaamaan. Ne ovat täysin hajuttomia maaleja. Tällä hiekka -sävyllä olin ajatellut maalata meidän asunnon kaikki seinät, mutta oikeastaan haluaisin sen sävyn mitä tämä hiekka-sävy on kosteana. Koska tämä maali oli ostettu joskus seinämaali-kokeilua varten, ei tämä soveltunut huonekaluja varten. Lakkasin sitten yhden kerroksen venelakalla päälle, niin sain lipastoon kauniin kiillon ja hieman kestävyyttäkin.


After


Lipaston laatikoiden kauniit kuppivetimet tilasin Lundagård-nettiputiikista. Yllätys yllätys, ei löytynyt mustia ruuveja kotoa, niin vetimet kiinnitettiin kirkkailla ruuveilla, joiden kannat sitten maalasin mustalla miranolilla.Koko projektille tuli hintaa kuppivetimien ja maalinpoistoaineen verran, kaikki muu materiaali löytyi kotoa.. Olen tyytyväinen. Tähän lipaston päälle on tulossa vielä tekemäni vitriini, kunhan löydän jostain hieman helmipaneelia....
 Ihan hauska lopputulos, vai mitä? :) Laitan kuvia sitten  kun joskus saan siihen nikkaroitua sen vitriiniosan.
Ihminen ei saisi tehdyksi mitään, jos hän odottaisi,
kunnes osaisi tehdä sen niin hyvin, ettei kukaan
löytäisi siitä moitteen sijaa.
-J.H. NewmanEi kommentteja:

Lähetä kommentti