keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Joulunäpräystä

Eilen ja tänään on tullut värkättyä kaikenlaista joululle. Eilen huovutettiin lasten kanssa joulupalloja joita laitamme lahjapaketteihin ja tein myös suussa sulavia suklaakarkkeja. Tänään vuorossa oli Tiinan Tuima Sinappi. Alla kuvia tekeleistä jotka päätyvät lahjapaketteihin.

Huovutettuja kuusenkoristeita.


Tässä on helppojen ja maistuvien joulusuklaiden ohjeet (löytyvät myös Leivotaan -lehdestä): 

Valkoiset rommisuklaat
50 g voita
100g valkoista suklaata
1 rkl rommia

Sulata voi kattilassa ja lisää valkoinen suklaa ja sulata se voin sekaan miedolla lämmöllä. Lopuksi mausta rommilla ja kaada seos pieniin vuokiin. Säilytys jääkaapissa. Helppoa, nopeaa ja niin maistuvaa!!!

Minttupalat
1 munanvalkuainen
6 tippaa piparminttuöljyä
noin 6 dl tomusokeria
200 g tummaa suklaata

Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Lisää piparminttuöljy. Sekoita joukkoon tomusokeri. Massasta pitää tulla kiinteä ja notkea. Kaada massa tomusokeroidulle pöydälle. Kauli massa 1/2 cm paksuksi levyksi. Painele siitä pyörylöitä esimerkiksi snapsilasilla. Sulata suklaa vesihauteessa ja dippaa palat siinä. Laita palaset joko leivinpaperin tai ritilän päälle kovettumaan.

Vaikka kuvassa eivät välttämättä näytä herkulliselta niin ovat kyllä hyviä!



Tänään oli sitten tosiaan vuorossa sinappi ja siitä tuli niin tujua että sai nimekseen Tiinan Tuima Sinappi. :) Itse asiassa minä en keksinyt nimeä vaan sen ideoi naapurimme Markku. :)

Tiinan Tuima Sinappi
2 dl sinappijauhetta
2 dl sokeria
2 dl kermaa
2 kpl kananmunia
1 rkl etikkaa

Sekoita kaikki ainekset (paitsi etikka) kattilassa kuumaksi mutta älä keitä! Anna vähän jäähtyä ja lisää etikka. Jos on liian paksua niin voi notkistaa vahvalla kahvilla.



Tunnelmallista Joulua kaikille ja ottakaa ihan rauhallisesti vaikkei jaksakaan tehdä niitä torttuja tai pipareita joululle. Kaupasta saa valmiita ja pääasia on se että joulun tunne on sisällä jo itsestään ja osaa nauttia siitä!

Alla on linkki Tomi Metsäkedon laulamaan joululauluun. Mielestäni erittäin kaunis ja koskettava. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti