sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Kanaemo, sen kanat ja niiden tiput


Päivittelenpäs teille pitkästä aikaa tipusten kuvia. Ne ovat kasvaneet hurjasti. Ovat nyt kuukauden  ikäisiä ja niillä on jo sulkapeitteet. Vielä en osaa erottaa sukupuolia, uskoisin että ainakin kaksi on kanaa. Ihan kohta koittaa aika, jolloin kaikki kotkottimet menevät työkaverilleni talvihoitoon. Tipuset jäävät sille tielleen mutta kanat ja Kaarlo muuttavat takaisin kesämökille viimeistään jo toukokuussa. Ikävä on jo nyt. Tunnistavatko he minua sitten enää? Tässä alla on aika tumma yksilö. Saas nähdä kumpaa sukupuolta edustaa.


 Tässä kuva lellikki kanastani. On aivan ihana, antaa ottaa syliin, syö kädestä ja antaa rapsuttaa. Voisin ottaa Helmin vaikka sisälle kotiin.

 Enpä olisi koskaan arvannut miten paljosta kukot huolehtii. Ne ovat lauman johtajia mutta lempeitä sellaisia. Ainakin tämä meidän Kaarlo. Se esimerkiksi odottaa aina kun ruoka tuodaan, että tiput ovat syöneet ensiksi ja menee itse vasta sitten ruokailemaan.


 Tästä  pikku tipusta tulee aika vaalea. Uskoisin tämän olevan kana. Tässä kuva kun Helmi nokkii hellästi sormistani ruoan jämiä. En tiedä tekeekö muiden kanat samalla lailla, mutta tämä on kyllä erityisen tykästynyt minuun ja ei pelkää yhtään, vaan päinvastoin tulee hyvin lähelle. 
Suloista sunnuntaita,
-Tiina

"Elämä ei ole odottamista,
toivomista ja haaveilemista,
se on tekemistä, olemista
ja joksikin tulemista."
-Mike Dooley

8 kommenttia:

 1. Kommentoin niin kovin harvoin tänne vaikka olen seurannut blogiasi jo piiiiiitkääääään.ihania tipusia ja niin suloisia nuokin isommat. Meilläkin toiveissa ensi keväänä saada kanoja kesäksi...kohta puoliin alankin jo rakentelemaan uutta "kanalaa" meille vanhan ulkohuussin tilalle.. Mukavaa viikkoa sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kommentistasi! :) No niin, ei ole sitten pitkä aika teilläkään toteuttaa yhtä haavetta. Itselläni kanat olivat tasan vuosi sitten vasta haaveena ja tänä kesänä ne sitten jo tepasteli pihalla. Haluaisin vielä niitä vuohia....Ja hevosen...ja lehmän..ja ja ja... Pitäisi olla jonkunlainen ulkorakennus että voisi ruveta eläintarhaa pitämään ;) .
   Ihanaa viikkoa myös sinulle ja perheellesi!
   Halauksin Tiina

   Poista
  2. meillä olisi kyllä mahdollisuus myös niihin lampaisiin tai vuohiin tai vaikka hevosiin..no miksi ei lehmäänkin :D asumaton tyhjä navetta nököttää pihassa, nyt kun viimein sen olemme saaneet tyhjäksi siitä kaikesta romusta ja roinasta jota se on säilönyt sisäänsä viimeiset 20 vuotta :) pihattoa olen suunnitellut ja ne lampaat saisin ystävä pariskunnan maatilalta käydä vaikka tänään, mutta jos ensin aloittas noilla kanoilla :)

   Poista
  3. voi että, olisipa meilläkin tuollainen paikka! :)

   Poista
 2. Oi kun on nätin värinenkin tuo Helmi. <3 Enpä ole tuon väristä vielä toistaiseksi nähnytkään. Ihana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä minun kanat ovat alhon kantaa ja ovat kyllä hauskan värisiä. Tykkään kun ovat vaaleita mutta eivät ihan valkoisia kuitenkaan. :)

   Poista
 3. Vielä aika pieniä kanaset jotta niistä näkee kumpia ovat ;).
  Oikein ihanaa alkavaa viikkoa sinulle!
  -Erica-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia samoin sinulle! <3 Näin on, näkee vasta paljon myöhemmin kumpia ovat. Minulle ei jää nämä tipuset vaan jäävät tänne heidän talvipaikkaansa asustelemaan sitten pysyvästi.

   Poista