maanantai 24. syyskuuta 2012

Vanha päästävedettävä sänky

Meillä on ollut jo vuosia tällainen vanha päästävedettävä sänky. Se oli sävyltään keltainen ja se väri ei soveltunut pojan huoneeseen ollenkaan, joten maalasin sängyn harmaaksi. Ajattelin että laitan myös jotain tekstiä sängyn päätyyn mutta jätin sen kuitenkin laittamatta. Mitä mieltä olette, laittaisinko jotain kivaa tekstiä isoon päätyyn? Tarroilla tai sabluunoilla? Tarroilla kun laittaisi, niin sen saisi myös pois.

 Pojan huoneesta uupuu vielä vaikka mitä, esimerkiksi kattolamppu industrial-henkinen, verhot ja lukuvalo. Lukuvaloksi ajattelin sellaista vanhaa roikkavalaisinta, joka riippuisi seinän vierellä. Ehkäpä ne sopivat löytyvät kun aikansa penkoo varastoja...Seuraavana olisi työn alla parisängyn päädyn teko ja kahden lipaston tuunaus. Varastossa odottaisi vanha lipasto joka kaipaa ihan korjaustöitä ja ehkäpä jotain väriäkin pintaansa.  Itse asiassa minäpä laitankin tähän kuvan siitä lipastosta, koska ottaisin mielelläni vastaan teidän ideoitanne! Lipaston laatikot ovat sen verran heikossa kunnossa että ne joudun ehkä purkamaan ja kokoamaan uudelleen. 

Maanantaiterveisin
-Tiina

"Ei sinun tarvitse omistaa, että voisit rakastaa."

7 kommenttia:

 1. laita tähän etulaitaan..sivulle siis. päädyssä ei näy ehkä niin hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitoksia ideasta, tuota täytyy pohtia. Kävin jo katsomassa erilaisia tekstejä muttei löytynyt vielä sopivaa.

   Poista
 2. Miten olisi monogrammi? Mun ideat teksteihin on laimeita, kun itsellä on menossa se tekstiähkykausi, jonka aikana poistin omasta kodista näkyviltä kaiken, missä on lisättyjä tekstejä. Tuossa sängyssä on kauniit muodot ja se toi mieleen siskoni vastaavan sängyn, jonka hän tuunaili aikoinaan monogrammilla. Nyt poika on jo isä itsekkin, mutta sänky on edelleen hieno!

  Tuo lipastokin on just hyvän mallinen. Mistä ihmeestä sä näitä mööpeleitä taiot?! Jos tuo olisi mun, niin tällä hetkellä hioisin vanhat pois, tasottaisin rosoisuudet, peittäisin jollain dramaattisella tapetilla tai kankaalla (mielellään sarjasta, josta löytyy samaa kuosia tapettina ja kankaana) ja sitten leikkauttaisin lasiliikkeessä laatikoston päälle ja laatikoiden etupaneeleihin peiliä. Vetimiksi kristalliset nupit.

  Tuollaisen olen itse halunnut tuunailla jo pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!
   WAU mitä ideoita! Kiitoksia! Tuo monogrammikin on kyllä tosiaan hyvä idea.

   Täällä maalla kun asuu ja ihmiset tietää että kerään "romua" niin kaikenlaisia aarteita aina tuppaa varastoon tulla :) .

   Siis toi sun idea lipastolle olisi kyllä ihan huikea muutos!:) Ja varmasti upea lopputulos (en kyllä osaisi tehdä niin hienoa muutosta ;) ) Harmi etten laittanut kuvaa sivusta ja päältä, hienointa tuossa lipastossa on nimittäin sellaiset pienet raot lautojen välissä sivulla ja päällä. Niitä en aio laittaa umpeen. Kristalliset nupitkin, vau! :)

   Poista
 3. OOh! Kun katsoo kuvaa nyt kun sanoit noista raoista, ne kyllä tajuaa siitä. Miten olisi krakelointi? Silloin puu jäisi eläväksi ja raot oleviksi. (hyvänen aika miten typerä lause :oD

  Tuossa lipastossa on tosiaan kaunis muoto (toistan itseäni, blaah) ja sen tyyli on jotenkin vanhahtavan nostalginen. Ehkä tässä uudessa valossa tosiaan itse vaan maalaisin lipaston, tekisin hieman krakelointia osaan lipastosta (kansi, laatikoiden etupaneelit) ja tekisin jotkut kivat uudet vetimet kun vanhoista näyttäisi uupuvan pari. Riippuen huoneesta, vetiminä voisi toimia jotkut kauniit wanhat taivutetut lusikat, puiset (isot ja halkaistut) lankarullat tai kauniit posliininupit.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis kiitoksia upeista ideoista!! Todella idearikas olet! :) Ei olis tullut mieleenkään krakelointi. Nyt täytyy miettiä sitä ja hei noi vetimet lankarullista, kiitos! Täytyypä katsoa mitä sitä saa aikaiseksi.
   Ensiksi pitäisi tietää mihin tämä lipasto meillä mahtuu kun ei se oikeasti sovi minnekään.

   Poista
 4. Ollos hyvä vaan :o) Kiva ideoida kun ei joudu itse toteuttamaan :oD

  Ja joo, toi ongelma on aina läsnä. Niin paljon kivoja juttuja ja nurkat ei riitä mihin niitä laittaisi.

  VastaaPoista