torstai 11. lokakuuta 2012

Laventelisaippua

Heipparallaa kaikille. Elämäni on ollut kovin hektistä viime aikoina. Reissuja on ollut sinne ja tänne ja kotona aloitin kaikkien seinien maalaamisen. Tai kaikki muut paitsi makuuhuoneiden seinät. Verstaalle en ole kerennyt ollenkaan työstämään lipastoa ja pientä ihanaa pöytää, jonka sain vähän aikaa sitten. Kuvia myöhemmin. Eilen koitti sitten se päivä kun kanaset vaihtoivat kotia. Noh, nopeasti tuo talvi menee ja keväällä saa taas kanaset mökille.

Eletään jo lokakuuta ja minulla ainakin on jo herännyt hirmuinen joulukaipuu. Olen huomannut, että muillakin bloggaajilla tahtoo olla samaa "vikaa". :D Aloitin joululahjojen värkkäämisen ja tänä vuonna halusin kokeilla oman saippuan tekoa. Idea lähti siitä, kun kasvatin itse siemenistä laventeleita ja mietin miten käytän ne. Halusin jakaa niiden tuoksua muidenkin iloksi, joten kuivasin ne ja käytin saippuassa. Menin siitä, mistä aita on matalin, eli käytin valmista saippuamassaa. Aion seuraavalla kerralla tehdä kyllä aivan itse massankin, mutta en halunnut epäonnistua näissä kun menevät lahjoiksi. 


Alla kuva kuivatuista laventeleista. Silppusin kukat ja lehdet, tikkumaisia varsia en laittanut kaikkia. 
Tässä kuva 24h jälkeen. Saippuakakku. Näyttää ihan jäätelöltä. Eli sulatin valmiin saippuamassan, lisäsin valkoisen värin ja muutama tippa laventelin eteeristä öljyä ja viimeiseksi laventelisilpun.
Tässä valmiit saippuapalat tuorekelmuun pakattuna. Saippuapalat pitää laittaa kelmuun etteivät mene huonon väriseksi ja kuivaksi. Jotkut saavat laventelin tuoksuisia paketteja. Näiden seuraksi vielä kun pistää pakettiin itse tehtyä suklaata ja pihlajanmarjalikööriä.....Se koittaa huomenna taas uusi viikonloppu (=mihin tämä aika katoaa???) . Minulla on suunnitelmissa viikonlopulle hymyillä huomenna, itkeä lauantaina ja nauraa sunnuntaina. Kaikki muu on extraa. :)

Kaunista ja kuulasta viikonloppua!

-Tiina


"Ystävän ajatus ja rohkaiseva hymy
ovat lämpö ja valo, joita me
kaikki tarvitsemme jaksaaksemme
elämämme matkalla."

7 kommenttia:

 1. vautsi..mistäs ostit tuota saippua massaa??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa,

   tilasin netistä, Lahtisen Vahavalimosta. Samoin kuin sen väriaineen ja eteerisen öljyn. Eteerisen öljyn kanssa pitää olla varovainen, sitä saa laittaa vain muutama tippa. :)

   Poista
 2. Ite oon kans haaveilut saippuoiden kokeilua just tuosta valmiista massasta ensalkuun. Varmaan pari vuotta sitten ostin jo kirppikseltä pari leipävuokaakin sitä varten joten suunnitelmista toteutukseen on mulla joskus pitkä matka :D
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia samoin ihanaa viikonloppua! Ei muuta kuin rupeat tekemään, nopeasti tulee valmiista massasta. Joskus tein äitienpäivä-lahjaksi ruusun tuoksuista vaaleanpunaista saippuaa. :)

   Poista
 3. Kauniita saippuoita. Oikea laventeli tuoksuu niin hyvälle. Pitää varmaan kasvattaa omat laventelit ensi kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin sivuillasi, sinähän olet varsinainen saippuamestari! Vau! Täytyy käydä katsomassa hyviä ohjeita sieltä ja tehdä massakin itse :) .

   Poista
 4. Ihanan näköistä saippuaa :) Mäkin tein kesällä ite saippuaa ekaa kertaa. Täytyykin pitää mielessä toi et vois kasvattaa ite laventelia ja kuivattaa se. :)

  VastaaPoista