tiistai 17. heinäkuuta 2012

Poijjaan kirjoituspöytä ja upea tuoli

Olipas vierähtänyt aikaa viimeisimmästä postauksesta. Kesälomalla tulee  niin touhuttua tuolla ulkona koko ajan ja hieman reissailtuakin, että tietokoneelle ei yksinkertaisesti ehdi. Sen verran reipas kuitenkin olen lomalla ollut, että sain maalattua kirjoituspöydän loppuun. Esikoisemme Elias aloittaa koulutien vajaan kuukauden kuluttua ja pitihän pojalle koulupöytä olla. Tämä pöytä on ollut aikoinaan mieheni papan käytössä. Se on ollut pitkään varastossa ja nyt se on saanut uuden elämän.

Pöytä on kotimaista tekoa. Kannen alta selvisi että se on tehty Lahden Puukalusto Oy:ssa Lahdessa. Sen verran historiaa kerron, että Lahden Puukalusto Oy:n perusti  Eino Vikström 9.10.1928. 1930-luvun puolivälissä siellä valmistettiin Billnäs-tyylisiä konttorikalusteita ja 50- luvulla siitä tuli Iskukaluste Oy.  Itseäni kiehtoo biografit ja Eino Vikströmin elämä on ollut kyllä hyvinkin vivahteikas.

Tässä pöytä ennen. Kantta peitti paksu liimakerros, siinä oli ollut pöydän kokoinen muovisuoja liimattuna kiinni. 

 
Before.


Ja tässä valmiina. Kova työmaa pöydässä oli, liimaa ei meinannut millään saada pois. Hiomakoneetkin olivat aivan avuttomia tilanteessa. Käsin sai parhaiten hiottua.  Halusin pöytään tummemman ruskean sävyn kuin alkuperäinen väritys. 


And after.


Nämä pullot löytyivät ihan sattumalta vanhasta lipastosta.


 Hieno "uusi" pöytä tarvitsi tietenkin tyyliin sopivan tuolin. Ihanasta nettiputiikista Niittylä Home:sta bongasin tämän upean maskuliinisen mutta silti sievän tuolin, juuri pienelle miehen alulle sopivan! Tämä muistuttaa hieman traktorin istuinta ja poika tykästyi siihen täysin. Tuolissa on upea muotoilu. Olen erityisen ihastunut Niittylä Home - nettiputiikkiin, siellä on niin paljon kaikkea  ihanaa, seuraavana taidankin tilata sieltä pojan huoneeseen kattolampun...


Tuleva koululainen <3 .Tuolin korkeutta voi säätää pyörittämällä tuolia.

Täytyy vielä esitellä tämä upea virkattu matto, joka löysi paikkansa pojan huoneen lattialta.  Ihana serkkuni Kaisa on virkannut tämän upeuden. Sopii loistavasti huoneen väreihin. Täytyy laittaa myöhemmin kuvia koko huoneesta.Kesäistä viikkoa teille kaikille! Itselläni viikko huipentuu lauantaina juhlittaviin pikkuveljeni häihin! <3


"Jos ihminen tottumuksesta ajattelee optimisesti ja toiveikkaasti, hän aktivoi ympärillä olevaa elämää positiivisesti ja näin ollen vetää puoleensa positiivisia tuloksia. Mitä mielessäsi tuumailet, heijastuu samanlaisena todellisuuteen. Positiivinen ajattelu laittaa liikkeelle positiiviset ja luovat voimat, ja onni seuraa sinua."
-Norman Vincent Peale-
2 kommenttia:

  1. Eliaksen pöydästä tuli hieno! Kannatti ährätä :) Ja aika mellevä on tuoli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Joo ja todellakin ähräsin :) . Joko olet nähnyt alakerran "verstaalla" seuraavat projektit joiden parissa tämä emäntä saa taas ährätä ;) .

      Poista