torstai 9. elokuuta 2012

Matkakuumetta...

Viikko on kohta hurahtanut, sunnuntaina muutimme mökiltä kotiin ja se oli pienen kriisin paikka :) . Noh, nyt rupeaa pikkuhiljaa helpottamaan ja onneksi tuo aurinkokin näyttäytyy. Pientä matkakuumetta on ollut ilmassa ja on tullut katsottua vanhoja reissukuvia,  olen miettinyt että mihin sitä lähtis syyslomalla.Tässä teillekin muutama kuva joistakin reissuistamme.

Rantalomat ovat kaikki samanlaisia ja pitäisi matkustaa aika kauaksi jos haluaa oikeasti lämpöön. Eli ei aurinkoa, johan sitä sai kesälomalla tarpeeksi ;) .


 Jokin kaupunki euroopassa olisi tietenkin mukava kohde. Suosikkikaupunkini tällä hetkellä on Pariisi, jossa ollaan pariin otteeseen lomailtu. Oih, muistoja, muistoja...


Tämän otin Belgiasta, Waterloon taistelutantereelta.
Saksassa on maaseudulla paljon ihania pieniä punatiilitaloja. Todella suloisia. Alla Eiffelistä otettu kuva, mies ottanut, minä taisin nojata kasvot valkoisina tornin seinämiin... Tämä seuraava kuva osoittaa jotenkin sitä ihanaa tunnelmaa, mikä vallitsee Pariisissa. Me istuimme tätä pariskuntaa vastapäätä, patongit kainalossa ja  nautiskellen syysauringosta (kuva otettu lokakuussa).

Puola oli kans mukava paikka. Reissu tehtiin kun poika oli 9 kk ja  hauskoja muistoja liittyy puolalaisen junan vessaan kun vaihdoimme erittäin täynnä olevaa vaippaa siellä... Ei ollut  hoitopöytää vaan sylissä joutui vaihtamaan ja mies astui vielä vaipan päälle siinä kaikessa tohinassa. Siinäpä sitä tuli sitten pestyä vessan lattiakin samalla. :) Mistä muuten johtuu että parhaimmat lomamuistot ovat juuri kaikki sattumukset? Krakovalaisista täytyy sen verran vielä sanoa, että ovat erittäin lapsiystävällisiä. Ovat auttamassa rattaiden kanssa vaikkei edes tarvitsisi apua ja saattavat ottaa lapsen syliin ihan kysymättä.

 Tämä kuva otettu Krakovasta torilta. Siinä on puolalainen munafarmari (kollegani...) munia kauppaamassa.

Ehdoton nähtävyys Puolassa on Auschwitz, keskitysleiri. Se oli todella koskettava paikka.   Tässä kuva juutalaisten vessasta. Heidän piti käsin tyhjentää tuo kaukalo kun se tuli riittävän täyteen....Ihanaa maalaistunnelmaa Sveitsissä. Aamu-usva jossain päin Ranskan maaseutua...oli todella kaunis paikka.
Tässä ainut kuva reissulaisista. Tässä ollaan vuonna 2008 Milanossa, oli äipällä kova viikko kun poika oli vajaa kolme vuotta ja matkasi selässä ja tyttö nukkui rattaissa. Mies kantoi sateenvarjoa (itsensä päällä) ja kameralaukkua :D . Aina ei lasten kanssa lomailu ole mitenkään helppoa....
Tässä seuraavat kolme kuvaa ovat ehdottomasti yhdestä kauneimmasta paikasta Euroopassa, Saksan Schwangau:sta.  Kuvat olen ottanut lokakuussa, väritys on upea ja tuo linna on satumainen! Tämän hulppean linnan on rakennuttanut Ludwig II vuosina 1867- 1886. Hänen tarinansa on kyllä todella mielenkiintoinen, oliko hän oikeasti mielisairas vai vaan omalaatuinen kuningas. 
 Sesonkiaikaan linnassa on tungosta, syksyllä oli oikein hyvä käydä. Talvella linna olisi varmasti todella upea näky...


 Valokuvastakin näkee upeat maisemat mutta voin sanoa, että paikanpäällä ne olivat vielä upeammat. Todella kaunista. Tänne täytyy joskus vielä mennä lasten kanssa.
 Saksassa Reinin laaksossa viiniviljelmillä. Paikkakuntaa en muista. Kaunista aluetta (vaikkei ihan uskoisi tuosta ravan määrästä ;) ), sielläkin suunnalla olisi mukava seikkailla.

 Kööpenhaminassakin olisi kiva käydä uudestaan. Tähän ottamaani kuvaan on hienosti sattunut täysikuu.
Eipä näiden kuvien selaaminen ainakaan yhtään helpota sitä matkakuumeilua, ennemminkin tulee entistä suurempi halu mennä reissuun.Torstaiterveisin,
-Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti