maanantai 19. maaliskuuta 2012

Vanha kartta

Haaveilin pojan huoneeseen isoa karttaa, sellaisia mitä aikoinaan roikkui katosta ala-asteella. Tilasin Huuto.netistä tällaisen Pohjoismaat-kartan, joka on todella hyvässä kunnossa muuten...mutta se haisee ihan hirveälle! Kartta ja sen taustakangas ovat täysin homeettomia mutta tähän on tarttunut jostain karttavarastosta ihan hirveä haju!! Myyjä kertoi kartan tarvitsevan vain vähän tuuletusta, vai vähän, tätä hajua ei taida saada mitenkään pois!

Ensimmäisenä tuuletin sitä ulkona. Sitten pyyhin sitä tolurätillä joka kohdasta, sen jälkeen googletin ja löysin jotain marttojen ohjeita: etikkaa ja ruokasoodaa. Molempia kokeilin ja haju tosiaan väheni mutta haisee edelleen. :(  Nyt en tiedä enää mitä tekis kartalle, heittäiskö tuleen koko homman....


 Mutta joka tapauksessa oikein mukavaa alkavaa viikkoa teille kaikille! :)"Ilo piilee pienissä asioissa.
Jos et katso tarkkaan,
ilo muuttuu näkymättömäksi."

- Joyce Brothers -


6 kommenttia:

 1. Älä anna periksi. Kyllä sinä vielä varmaan onistut saamaa hajun pois. En tiedä miten Yokoair spray (muistaakseni Clas Ohlssonista ostin )toimisi karttaan. Se on tehokas hajun poistaja. Poistaa tunkkaisen hajun.(kissanpissanhajun yms)
  Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle.
  Ja kiva kun käväisit kylässä ;)
  -Erica-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Erica,
   kiitos vinkistä, niitä todellakin otetaan vastaan! :) Hirveä pettymys kun kartta ei ollutkaan sitä mitä odotti. Mutta täytyy kokeilla kaikkea mahdollista. :)

   Se sinun mattosi mitä virkkaat niin muistuttaa malliltaan samaa mikä minulla on tytön huoneessa. Kuva löytyy blogista , olikohan elokuussa. Ihana naapurini virkannut sen :) .

   Poista
 2. Hei vaan!
  Täytyypi katsastaa tuo sinun mattosi.
  Minun kulkee nimellä juhannusruusu. No tuo minun käsialaa oleva matto ei kyllä mikään ruusu ole.... ;) kelpaa minulle.
  Minulla on sinulle tunnustus blogissani.Kurkkaapa :)
  Mukavaa lauantaita sinulle.
  Erica

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kaunis kiitos Erica tunnustuksesta!! Tää on ihan uusi juttu minulle, onko homman nimi sellainen että minun pitää myös nyt sitten jakaa tunnustus 5lle blogille?

   Ihanaa sunnuntaita toivotellen
   Tiina

   Poista
 3. Tuo tunkkainen haju ilmeisesti vain kuuluu noihin karttoihin. Muistan, että ala-asteella (melkein 30 vuotta sitten) luokkamme oli karttavaraston vieressä ja se haju on kyllä piirtynyt syvälle tajuntaan, tiedän tasan tarkkaan mitä tarkoitat :) Toivottavasti saat hajun pois tai sitten täytyy vain tottua :)

  heikki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se haju ei ole mikään miellyttävä. :)Mutta nyt näkyy valoa tunnelin päässä, nimittäin aion otsonoida sen, sitten pitäisi hajut olla tipotiessään!:D

   Poista