perjantai 30. maaliskuuta 2012

Kasvien koulimista

Viime viikonloppuna koulin tomaatin ja paprikan taimia, nyt saan niistä kuvat vihdoin tänne blogiin asti. Minä koulin taimet yleensä aina maitopurkkeihin, joita sain kolme kassillista terveyskeskuksesta (meidän perheen maidon juonnilla keräys olisi pitänyt aloittaa jo kesällä :D ) .

Ensiksi laitoin pohjalle soraa.


Sitten taimimultaa ja taimi siihen. Olen noudattanut erään tomaatinkasvattajan ohjeita, että yhteen maitopurkin nurkkaan tehdään kynällä reikä ja se pitkä ja kapea reikä täytetään kanankakalla. Tällä ohjeella tomaattini ovat kyllä kasvaneet todella hyvin ja tehneet hyvin satoa!

Sitten vein tomaattien ja paprikoiden taimet vanhempieni piharakennukseen muutaman kilometrin päähän jossa ne ovat ison ikkunan ääressä.

Yhteensä kirsikkatomaatin taimia tuli 32 kappaletta ja paprikoita 6. Älkää kysykö muuten lajikkeiden nimikkeitä, ei ole nimittäin mitään hajua! :) Tomaatin siemenpussi oli käsissä viimeksi 2 vuotta sitten niin ei kykene millään muistamaan mikä lajike se oli. Tomaatit ovat todella makeita ja keltaisia. 
Laventeli ja rosmariini itivät myös mutta kasvavat kyllä todella hitaasti vaikka ovatkin kasvilampun alla. Oregano on jo siinä mitassa, että taidan laitella nekin omiin purkkeihinsa. Tänä viikonloppuna pitäisi myös kylvää basilika ja ehkä jotain muitakin yrttejä. :) 

Saa nähdä miten ehtii kaikki kun projektina on nyt myös käydä kaikki kaapit läpi ja laittaa surutta pääsiäiskokkoon kaikki palavat ja turhat vaatteet ja tavarat. Kaapit on niin täynnä rojua että mitään ei mahdu minnekään. 


Upeaa aurinkoista viikonloppua teille kaikille!!Useimmat ihmiset kuluttavat itsensä loppuun
yrittäessään tehdä kaiken
mitä pitävät velvollisuutenaan
- eivätkä ikinä pääse tekemään sitä
mitä haluaisivat.

- Kathleen Winsor

2 kommenttia:

 1. Hej ystäväiseni!
  Käväise blogissani Ericashus.blogspot.com. Linkki sinne löytyy Erican Vaaleita Unelmia blöogissa oikeassa kulmassa.
  Siellä olisi pieni BloggAward sinulle <3
  Mukavaa tiistaita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ystävä hyvä!! No niinpäs olikin! Kaunis kiitos sinulle <3 . Miten ihmeessä sinulla riittää virtaa pitää kahta blogia!! Wau :)
   Kaunista Pääsiäistä sinulle ja perheellesi! :)

   Poista