tiistai 29. tammikuuta 2013

Sairastelua ja juhlintaa :)




Meidän taloomme oli pesiytynyt kutsumaton vieras koko viikoksi. Se kävi melkein jokaisen perheenjäsenemme luona ja siitä toipuminen on vienyt aikaa, varsinkin lapsilla. Mahataudista siis kyse. Itse ihme ja kumma säästyin täysin siltä, vaikka tauti tuli kahden päivän tauon jälkeen uudestaan tytöllemmekin. Siis todella sitkeä ja hankala kaveri tuo tauti. Alla kuva potilaasta sängyllään. Kaiken tämän päätteeksi hänelle tuli jälkitautina vielä nuhakuume, josta seurasi sitten vielä korvatulehduskin.... Mutta huomenna on vihdoin normaali päivä ja kaikki menevät töihinsä, hoitoon ja kouluun . Huh huh.

Jos jotain positiivista hakee lasten sairauksista niin on se, että tuli ainakin lueskeltua teidän muiden ihania blogejanne ja varsinkin upeita vanhojen talojen ja koulujen kunnostus-blogeja. Upeita projekteja! 





Potilaan lukuhetki sängyllään.


Kuinka monelle teistä tuli syksyllä ihana sisustuslehti, joka sitten lopetettiin täysin ja tilalle tuli Leivotaan -lehti? Siis upea lehti tuo Leivotaan, mutta se pitäisi lailla kieltää tällaiselta pullaholistilta ja herkkujen ystävältä.... Tänään leivoin sitten ohjeen mukaan megalaskiaispullan....On pullalla kokoa!! Alla kuvassa juuri uunista tulleena uunipellillä.





Rehellisesti sanottuna olen aika surkea paistamaan pullaa. Joko se jää liian taikinamaiseksi tai sitten liian kuivaksi tai se palaa....Tämä saa toimia huomenna ns. synttärikakkuna. Niin, huomenna saavutan yhden vuoden lisää, ihan mukavaa :) .





 Samasta lehdestä löytyi ohje superhelpoille pikkupalleroille, jotka pyörittelin raesokerissa, kookoshiutaleissa ja strösselissä. Aineina oli vain voita, kaakaojauhetta, kaurahiutaleita, sokeria ja kahvia.







Kaikkea hyvää toivottaen,
Tiina



12 kommenttia:

  1. ihanan näkösiä nuo pallerot..ohjettahan voisin tänne vaikka laittaa kun ei lehteä tullu ostettua.. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ohje tulee tässä:
      100g huoneenlämpöistä voita
      1 dl sokeria
      3 dl kaurahiutaleita
      2 rkl kaakaota
      1 tl vaniljasokeria
      1-2 rkl kylmää kahvia

      1. Sekoita voi ja sokeri keskenään.
      2. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi
      3. Tee pieniä palleroita ja pyörittele ne kookoshiutaleissa tai raesokerissa.Säilytä kylmässä.

      Poista
  2. Vai on teilläkin menty mahatautimyllystä läpi. Niin monella on tuo ollut, että pitää täällä omia puita koputella. Ollaan isännän kanssa toistaiseksi vältytty tuttavapiiriä riivanneelta taudilta.

    Mulle ei ole tullut sitä lopetetettua lehteä, mutta ostelin irtiksinä ja sen loppuminen harmittaa. Vaikka siinä on paljon samoja juttuja kuin ruotsalaisessa emossaan, pidin silti eniten omasta lehtiversiostmme suomeksi.

    Mahtava tuo pulla ja tosi hyvä idea! Laskiaispullat on niin hyviä ja pianhan sekin aika on taas käsillä.

    Ja hei! Onnittelut synttäreiden johdosta näin hieman etuajassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Mutta niinhän siinä kävi, että kun julkisesti julistin miten ihmeellistä on kun en itse sairastunut, niin viime yönä alkoi minun vuoro sitten....No onneksi minulla pahinta oli korkea kuume joka vaivasi koko aamupäivän ja päivän. Nyt jaksaa olla jo hetken pystyssäkin.

      Niin minuakin harmittaa kun se lehti loppui, oli tosi hyvä.

      Poista
  3. Onnea Sinulle! Rähmäpulla on kaikkien kaveri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Eisku! Joo hyväähän se olisi jos saattaisi vaan syödä...tällaiselle pullahiirelle on tämä tauti melkoinen rangaistus kun ei voi syödä sitä. :) Mutta ehkä se on vaan hyvä juttu :D .

      Poista
  4. Jo on pullalla kokoa :D Toivottavasti siellä on jo talven taudit sairastettu, aurinkoista kevättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia samoin Hannele! Kyllä taudit on sairastettu. Ehkä tässä jossain vaiheessa tulee päivitettyä blogiakin, on ollut mieli hieman alakuloinen, jäänyt tämä bloggailu ihan hunningolle... Toivotaan että se aurinko rupeaisi paistamaan tännekin! :)

      Poista
  5. Tulin kurkkaamaan, kun et ole bloggaillut. Toivottavasti vaan kiireitä siellä ja että olette jo terveitä kaikki :)

    Pirteää maaliskuuta, Tiina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia Jovelan emäntä! Ihanaa että te muut bloggaajat olette kyselleet minun hiljaiselostani. Ehkäpä tämä taas tästä ja saan jotain rustailtuakin tänne. Sitä pirteyttä ja aurinkoenergiaa tarvitaan nyt! :) <3

      Poista
  6. Täältä sata energiasädettä ja pussillinen pirteyttä! :) Palaa kun jaksat. Joskus pieni tauko tekee hyvää. Pääasia, että olette kunnossa siellä :)

    VastaaPoista