keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Pihlajanmarjalikööriä

Tervehdys, tulin päivittelemään pari kuvaa tekemästäni likööristä. Pihlajanmarja tuoksuu hyvin voimakkaasti ja jos ei siitä tuoksusta pidä, tätä likööriä ei kannata tehdä silloin! :) Maku ei ole huono, todella makea ja notkahdus pihlajanmarjaa (yllätys.... ) . Tein tätä jouluksi jouluruoan jälkeen  (tai ennen ) otettavaksi. Osa pulloista päätyy lahjaksi....

Likööri oli helppo tehdä, litra vodkaa ja taisi olla kilo sokeria ja kilo marjoja. Ja sitten pari kuukautta se "kypsyi" ja maustui. Alussa piti usein ravistella purkkeja sokerin takia. 










Toivottelen Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille!

Hugs,
Tiina 

"Talvi tuli valkein varpain,
huulin huurteisin.
Vilun viitta hartioilla,
hiuksin hileisin.
Peitti pellot nietoksilla,
järvenselät jäällä.
Pupuperhe puikkelehti
talviturkit päällä.

Talvi nuuski nurkkapielet,
puhalteli pihamaihin.
Kasvatteli kaikkialle
hyisen harmaan kaihin.
Ristiin rastiin pienet jäljet
hangen poikki kulki.
Kylmä ilma ulkosalla
melkein hengityksen sulki."
-Seija Silvennoinen-


4 kommenttia:

  1. itse tehdään joka vuosi karpalo likööriä. aika stydiä tavaraa sen happamuuden takia. sokeri me lisätään vasta sitten kun marjat otetaan pois. taidankin kokeilla ensivuonna tuota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karpalolikööri kiinnostaisi, täytynee minun kokeilla sitä ensi vuonna :) .

      Poista
  2. Hei! Kuulostaa helpolta ja hyvältä reseptiltä. Täytynee kokeilla. Mukavaa joulunodotusta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, helppoa se on, todella makeaa tuli. Jos haluaa hieman hapokkaamman niin vähemmällä sokerilla. Mutta liköörihän on makea. Kiitoksia, samoin sinne!:)

      Poista