torstai 24. toukokuuta 2012

Tunteita ja tuoksuja

Ihanaa, kesä on vihdoinkin saapunut! Lämmintä on ja tuoksut ovat ihan kesäisiä. Eilen mökillä otin muutamia räpsyjä kameralla. Fiiliskuvia. Ruusuntuoksua, tyyni järvi, aivan hiljaista (lapset olivat kotona niin ei kuulunut kiljumista :D ). Vain minä, terva ja suti. Niin ja ne kanat :) .





Tässä on maisema mikä avautuu kanoille ja Kaarlolle heidän ikkunasta.


Kanatarhan tukipuiden tervausta. Voiko parempaa tuoksua olla kesällä?

Tänään meillä oli sitten kevätjuhlat. Esikoisemme päätti esikoulun ja heidät hienosti lakitettiin ja annettiin ruusut. Mielestäni todella hieno perinne heillä tämä lakitus. Lapset niin pieniä, mutta silti niin isoja että pitäisi syksyllä siirtyä jo kouluun.Voi kun se aika menee niin nopsaan...





Värienergiaa!

Kesään kuuluu ehdottomasti nätit kesävarpaat. Tässäpä pikkuneidin kesävarpaat . Vallattomat ja somat kuin karkit :) . Hän haluaa yleensä aina että täytyy lakata kahdella sävyllä. Käsissä on toisen käden kynnet violetit ja toisen käden vihertävät. Täytyypä itsekin kokeilla kesällä tuota vallatonta lakkausta ja sutia vähän jokaista väriä, ettei elämä nyt liian vakavaksi menisi :) . 




Tässä teille taas Tommya, hänen runonsa vaan ovat niin hyviä.
 
"Onnellinen on hän,
joka oppii viihtymään itsensä ja
maailmansa keskeneräisyyden kanssa.
Onnellinen on hän,
joka herää joka aamu toiveikkaana ja
tarmokkaana tavoittelemaan
koskaan täyttymätöntä unelmaansa."

 Tommy Tabermann

tiistai 22. toukokuuta 2012

Kasvihuone valmiina -vihdoinkin!

Pöööö!! :) Olen taas täällä ruudun takana . Toukokuu on ollut melkoista vilskettä ja vipinää, päivät töissä ja illat mökillä urakoimassa. Eipä ole paljon kerennyt blogia päivittelemään vaikka asiaa olisi ollut paljon. Tänään otin sitten kameran mökille mukaan ja sain jopa napsastua muutaman kuvan viimeisimmästä urakastani, kasvihuoneesta.

He ketkä ovat koonneet joskus kennolevykasvihuoneita, niin tietävät ettei se käy ihan helposti ja ilman ongelmia...Kaiken tappelun ja tuskan jälkeen kasvihuone on vihdoin valmiina ja kasvit sisällä.  :)




 Eipäs tullut taimia laskettua kovin tarkkaan, tomaatteja on jotain 14 , paprikoita 4  ja kurkkuja 5 kappaletta. Lisäksi penkkien väleissä kasvaa yrttejä, mm. basilikaa, persiljaa, korianteria yms..






Laudat ovat vanhoja savusaunan kuistinpuita jotka olivat toiselta puolelta täysin mustat noesta. Tuskin nämä kuitenkaan kestää tätä yhtä kesää pidempään, ajatuksena onkin ensi kesälle tehdä tiileistä reunat ja käytävä.






Ihanaa, paprikat kukkivat jo ja tomaatitkin ovat juuri aukaisemassa nuppujaan!

Kasvimaata olen myös laittanut, mutta kuvia en sitten huomannut räpsäistä. Tosin, nythän siinä on kaikki vasta mustaa multaa :D . Tällä viikolla pitäisi saada tehtyä kanoille tarha, että pääsevät pihalle. Vielä eivät ole munineet, nyt rupeavat olemaan siinä iässä, että ihan milloin vain voi muna löytyä....

Iloista toukokuista viikkoa teille kaikille! 

"Kauan kesti ymmärtää
kuinka helppoa on maailmaa parantaa;
Että jotakin muistaa ja jotakin unohtaa,
että hymyilee lapsen lailla,
eikä pelkää rakastaa."


Tommy Tabermann


perjantai 4. toukokuuta 2012

Kanat kotona

No niin se vain koitti tämäkin päivä, että Tiinan yksi haave toteutui; kanat ovat uudessa kodissaan mökillä! Hieman jännitti kuskata autolla niitä pahvilaatikossa, koko ajan odotin että milloin sieltä pölähtää 5 lintua ulos. Mutta hyvin meni ja enkä karkuuttanutkaan yhtään :) .

Ensiksi on pari rakennuskuvaa, kuvat on otettu vappupäivänä ja pitihän se vetäistä elämäni ensimmäistä kertaa opiskeluajan haalarit ylle, niin kuin muillakin... Minulla ne saivat vaan ihan uutta väriä kalkista kun kalkitsin seiniä. Harkitsin vielä että laitanko yo-lakin päähäni kun piti pää suojata kalkkivedeltä mutta päädyin kuitenkin valkoiseen huiviin. 


Puinen kontti saamassa uuden elämän...Ihan itse sahaamani oviaukko (ja sen se on näköinenkin... :) )


Piha näyttää melko karulta näin keväällä.




 Ja sitten muutama otos kanasista ja Kaarlo-kukosta. Pyrähtivät heti orrelle sisälle päästyään ja aika huono oli heistä saada järkeviä kuvia kun takapuoliaan vaan näyttivät.












Pesälaatikko löytyi Ylivieskan Kärkkäiseltä, ihan sattumalta. Toivottavasti se kelpaa nyt rouville...Vai pitäisiköhän siihen laittaa nätti verho eteen osittain... :D .


Kun kanaset vielä ovat tuollaisia rääpäleitä, niin tähän perjantain kunniaksi sopii hyvin tiputanssi ;) . Upeeta viikonloppua kaikille! :)